Blog
Finala din “Călătoria Talentelor” ediția a III-A Brașov

Finala din “Călătoria Talentelor” ediția a III-A Brașov

Cu toții știm că este important să susținem tinerele talente. Cu atât mai important este să-i susținem și pe cei care, din păcate nu-i au pe cei dragi aproape. Prin programul „Călătoria talentelor”, echipa Asociația Zâmbește Pentru Viitor vine în sprijinul dezvoltării copiilor, adolescenților și tinerilor beneficiari din ong-uri, fundatii si din centrele de plasament de stat si privat din tara, pentru a contribui la dezoltarea lor armonioasă prin artă și talent.
Evenimentul „Calatoria Talentelor” din anul 2019 a fost la cea de-a treia ediție. A fost o competitie, o lectie de viata, un spectacol plin de noi provocari, pentru toti.
Daca in cei doi ani concursul de talente a fost organizat si desfasurat doar pe plan local, anul trecut, am deschis portile concurenților din toata tara, concursul devenind astfel national.
Pentru a putea sustine desfasurarea preselectiilor am avut nevoie de strangere de fonduri. Am venit cu aceeasi strategie din anii trecuti, printr-un Spectacol Hairstyle.

Echipa de Hairstyle a venit catre noi cu un obiectiv precis. De-a aduce copiilor bucurie, sustinerea financiara de care aveau nevoie, momente deosebite pentru copiii talentati din editia a III-a, sa le ofere curajul de care au avut nevoie.

Anul trecut, echipa de la FADEXPERT si Kronstadt Hairdressers & Barbers, au fost alaturi de noi, in ceea mai mare calatorie.

Echipa tanara hairstyles profesionisti si cunoscuti in acest domeniu, si-au dedica timpul lor, in sprijinul proiectului “#Calatoria #Talentelor“, oferind clientilor trecatori din Coresi un nou look in cadrul unui spectacol magnific pentru promovarea talentelor artistice ale copiilor, adolescenților și tinerilor instituționalizați din tara.
Evenimentul a avut loc Duminică, 25 august 2019 la 11:00 – 19:30 la Adresa: Coresi Shopping Resort – Str. Zaharia Stancu, Nr. 1, 500097 Brasov. Organizat de Asociația Zâmbește Pentru Viitor  si Kronstadt Hairdressers & Barbers.
In spectacolul Hairstyle am avut parte de cinzeci de donatori si am reusit sa strangem, suma de 1400 Ron

“Călătoria Talentelor”, nu este doar un simplu concurs unde copiii vin și se înscriu. Este un program în care împreună încercăm, să-i ajutăm pe micii artiști în devenire, prezenți la preselecții, să învețe să-și depășească frontierele. “Toate visele ni se pot îndeplini dacă avem curajul să le urmăm” cum spune și Walt Disney.
Prietena noastră Timar Rozalia, psihoterapeut și formator cu o experiență îndelungată cu copiii din centrele de plasament, și impreuna cu prietenul nostru Ziggy Isaac, au făcut tehnici și metode practice, prin jocuri de grup pentru a-i incuraja pe concurenti.
La început #Zighi le-a povestit copiilor, “Ești #Special Ești #Puternic, din care au putut învăța despre “darurile” cu care au fost înzestrați și ar trebui să le fructifice în pofida tuturor greutăților.
Au urmat jocurile de “spargerea gheții”, de cunoaștere și de divertisment. Ne-am imbrățișat fiecare cu fiecare, ne-am spus pe nume, și ne-am urat succes în călătoria talentelor.
Nu au lipsit nici exercițile de meditație, sugestie pozitivă, pentru a gestiona mai bine emoțiile.
Copii au invățat, că atunci când îți acorzi suficiență valoare îți atingi mai ușor obiectivele pentru că a avea încredere în ține, în forțele proprii, te face să-ți mobilizezi exact resursele de care ai nevoie pentru a depașii obstacolele și să mergi în direcția dorită.
Curajul este cheia succesului!

 În preselecții au fost 80 de copii înscrisi. S-au prezentat doar 53 de participanti si au reusit sa treaca de prima etapa 40 de copii, care au intrat in marea finala. https://zambestepentruviitor.org/copiii-clasati-in-finala/

Concurentii din preselectie au avut parte de vorbe dulci sau de incurajare, sfaturi, indemnuri, din partea juriului, format din oamenii de treabă, care s-au alaturat calatoriei  noastre. Viata se termină când tu încetezi să visezi, speranţa moare când tu încetezi să crezi, dar juratii, oameni profesionisti, le-au dat aripi fiecarui copil in parte si i-au ajutat pentru pasii pe care vor sa-i parcurga! CE SPUN JURAȚII ?
https://zambestepentruviitor.org/ce-spun-jurati-si-cine-sunt/

Finala Evenimentului National „Calatoria Talentelor” editia a III-A a fost gazduita de catre Centrul Cultural Reduta Brasov, proiect organizat de catre Asociatia „Zambeste Pentru Viitor”, coordonator proiect, Rupi Gabor presedintele asociatiei sprijinit de 52 de voluntari, 100 de donatorii ( persoane fizice ), 36 Sponsori Oficiali ( Societati Comerciale care au contribuit financiar cat si prin servicii – cazare , hrana, pachete cadou, etc.)

Datorita oamenilor cu suflet mare, care s-au implicat și sunt alături în continuare în activitățile asociației, pentru a sprijini copii din centrele de plasament, tinerii care au parasit centrele se plasament/ defavorizați și familiile cu copii in dificultate, am reusit sa implementam proiectul Calatoria Talentelor editia a III- A la nivel NATIONAL!

La “Călătoria Talentelor” ediția a III- A Brașov, am observat pe parcursul preselectiei si al finalei,  ca micii talentati au fost dornici, timizi, emotionati, neincrezatori si retrasi la inceput, incantati de activitati, nerabdatori,  recunoscatori si multumiti la finalul acestei calatori.

Ne-a impresionat la unii din insotitorii copiilor, ca au participat la jocuri, au comunicat foarte bine cu echipa de implementare, au fost bucurosi sa cunoasca Brasovul alaturi de copii, si au avut o atitudine pozitiva, ca de multe ori copii spuneau si ii intrebau de ce nu sunt asa de naturali si in camin. Altii insotitori au avut o atitudine mai putin calda, autoritara, nu au comunicat bine cu noi, aveau pretentii mai mari decat copii si sau gandit la ei, uitand de interesele copiilor, dar imendiat ce am vazut aceste neplaceri, am fost asertivi, empatici concilianti si asta a facut ca organizarea si comunicarea între noi, sa fie cheia succesului, sa fie totul asa cum cum ne-am propus, pentru marea noastră călătorie, printr-un program bine organizat.

Impreuna am reusit sa oferim bucurie si zambete calde, sincere, pe chipul copiilor / adolescentiilor proveniti din centrele de plasament din tara, si nu numai! La a III-A ediție un eveniment creat de catre Asociatia “Zâmbește Pentru Viitor”, intitulat ,,Calatoria Talentelor” , care a avut loc pe data de 13 Decembrie 2019, la Centrul Cultural Reduta, Brasov. Curajul pe care l-au dovedit copiii, ne-au aratat si transmis cat de important este ca cineva sa iti ofere un impuls, incredere si sa fi alaturi de ei. Au fost si sunt niste curajoși! Fiecare membru din echipa a simțit emoțiile participantilor. Ne bucuram ca le-am oferit sansa sa se simta, macar pentru o zi, asa cum si-au dorit, sa fie niste artiști. Le-am oferit curajul, ceea ce cred ca l-au primit, doar acceptand acest eveniment concurs national ,,Calatoria Talentelor”!
Evenimentul a fost deschis de castigatorii din editile trecute, pentru a demostra comunitatii brasovene cat de mult au proggresat in talentul lor, si au povestit ce a insemnat pentru ei “Calatoria Talentelor”:

   1. David Rabosckai un copil minunat, a avut onoarea a deschide gala editiei a III- A. cu o muzica pe placul tuturor. David, este in grija mamei, fiind si asistentul lui maternal, prin Directia de Asistenta Sociala Brasov. (DAS- Brasov ). A luat Premiul I, in anul 2018 castigand o bursa pe o perioada determinata in anul 2019, beneficiind din plin de ea, achitata de AZPV. A fost la canto, maestrul lui fiind Andrei COMAN care l-a pregatit. A participat la numeroase concursuri din tara. A adus acasa, la Brasov, diferite diplome, premii si bucurii. ,,Calatoria Talentelor” i-a deschis lui David usile succesului, spre fiecare eveniment la care participa, alaturi de mama lui.

  2. Iakob Caldarar are 19 ani si a iesit din centrul de plasament recent. A dorit cu drag an de an sa ne incante cu ceea ce a invata prin cursurile primite de profesorul pe care l-a pregatit, Andra Dan, prin bursa achitata prin “Calatoria Talentelor”

   3. Povestea lor a devenit cunoscută odată cu premiul pe care l-a luat cei doi fratii, pentru interpretarea la pian, din”#Calatoria #Talentelor” editia aII-A. Ei sunt: Sebastian Valeriu si Emilia Maria doi copii indrăgostit de pian. Sebastian ne povesteste ca acasa cand mai exerseaza la pian, de multe ori ii este și profesor surori Emiliei. Ei au beneficiat de cursuri prin prietenul nostru Visinel Balan la doamna profesoară de pian de la Casa Armatei din Brasov doamna Maria Chislean, au primit de la primarul Brasovului George Scripcaru vouchere la toate concertele sinmfonice din Brasov pe o perioada de 5 ani. 
Copii in ziua evenimentului au interpretat la pian, Balada lui Adelin si Turgkis Mars –  la patru maini. 
Am reușit să le oferim încrederea în sine și ca alții oamenii, cu suflet mare, să se alăture ai sprijiini! 

   4. CÂȘTIGĂTORII la DANS din editia a II-A au fost micuții de la Școala General Școală Nr. 5 Săcele, #RomanoStep, profesor #Anca #Mezei ce ne-au delectat cu dansul lor, făcându-ne să credem că am fost, pentru o scurtă perioadă că suntem în Rai. Copiii au venit la deschiderea evenimentului ,,Calatoria Talentului” editia a III-A purtand cămășile și pantofii, care au fost achiziționate din bursa pe care au primit-o în urma concursului “Călătoria Talentelor” ediția a II -A – 2018.

   Ne bucurăm ca prin Proiectul “Călătoria Talentelor” toti acesti copii printr-un mare eveniment organizat prin acest proiect al asociatiei noastre, am reușit să le oferim încrederea în sine și ca alții oamenii, cu suflet mare, să se alăture ai sprijiini! Vă mulțumim! 

Invitații noștri speciali de anul acesta, au fost de varste foarte apropiate concurentiilor din aceasta editie.

   1. Ariana Oprea (16 ani) este solistă și interpretă de muzică pop, jazz.Ne-a incantat cu doua piese muzicale extraordinare. Ea este elevă în cadrul Școlii de Muzică “Groove Academy Brașov” și a Centrului Cultural “Artist pentru Artă” din 2016, s-a remarcat atât în Brașov cât și la nivel național nu numai prin timbrul vocal deosebit dar și prin tehnica vocală, fiind deja un artist local ce a obținut numeroase premii la concursuri și festivaluri de muzică. În palmaresul Arianei Oprea regăsim TROFEUL Vocea de 5 Stele (Festivalul Național Muzical Lira, Maramureș), Trofeul Secțiunii GOLD – Vocea de 10 (Festivalul Brașov Live Fest), Trofeul Categoriei – Festivalul Art Respect 2017 Brașov, Premiul I – Secțiunea Jazz, Festivalul Lumini sonore by Ozana Barabancea, iar premiile continuă. A impresionat numeroși artiști consacrați ce au jurizat-o la concursuri de profil, iar parcursul ei artistic este unul impresionant.

2. Lucian Gheorghe
 – este un om de valoare, este un om care mereu vrea sa lupte pentru cei ce au nevoie de sprijin, si de meserie este proiectant in constructii de masini. Este in acelasi timp si manager de proiect,  avand si firma de consultanta pentru proiecte. Toate aceste lucruri care sunt destul de serioase nu il determina sa aduca in fata oamenilor momentele umoristice.

  3. Corul Colegiului National Johannes Honterus” si Grupul “Viva la Musica” au acceptat invitatia noastra.

Pentru ca doar impreua reusim sa fim schimbarea pe care ne-o dorim, in aceasta calatorie, s-au intamplat lucruri frumoase. Parintii au contribuit la strângerea necesara de fondurii, pentru premianti, care vor beneficia de mici sume – burse, pentru a-i ajuta, a-si perfectiona arta talentului. Nu a fost doar atat! Au încurajat si au povestit cu concurentii, cat de important este ca cineva sa creadă in visele lor și bineinteles au povestit puțin despre soarta lor, oferindu-le vorbe pentru suflet din experienta lor din alte evenimente, unde au particpat si au explicat si motivat cat de norocosi sunt ca au pe cineva drag langa ei. Doamna Claudia Miritescu, le-a mai explicat copiilor sa prioritizeze studiile, educatia fiind foarte importantă pentru dezvoltarea lor, pentru a reuși sa devina adulti de success, iar la randul lor, sa ofere mai departe intelepciune.

Desenele micilor artisti, au fost expuse pe holul din Centrul Cultural Reduta Brasov si au fost apreciate si parte din ele achizitionate.
Fiecare dintre ei, vor primi o bursa, pentru a-si procura materiale, pentru a continua sa picteze si sa-si indeplineasca visele.
– Grumeza Denisa Andreea
– Iancu Stefan Laurentiu
– Florescu Sergiu
– Mihai CRistian Georgiana 

Finalul Evenimentului, pe langa trairile superbe si melanjul de sentimente, tinerii au fost premiați cu diplome de participare, aplauze si, din toata inima, stima si admiratie, iar

Premiul I la Muzica:
1. Vandana Ghindauna Maria
– este o adevarata artista, este comparabila cu oricare voce mare a muzicii populare romanesti, iar “Calatoria Talentelor” cu siguranta va fi rampa ei de lansare spre o cariera muzicala. Are varsta de 11 ani si este din  Piatra Neamt si provine dintr-o casa de copii.

2. Abel Furus

– indragostit de instrumentul la care canta ne-a surprins cu o interpretat o piesa sensibila, la fel cum este si sufletul lui. Are doar 15 si toata copilaria lui, si-a petrecut-o alaturi de vioara sa.  Este in grija unui asistent maternal din DGASPC COVASNA.

Premiul II  la Muzica:
1. Guta Vasile
– are 11 ani si este o scumpete de talent! De ce spunem asta? El are harul lui special. Energia lui, curajul si vocea lui, prezenta scenica, ne-au facut sa ne simtim bine, la preselectii, atat si la Gala ceea mare. A reusit sa faca unul din juratii sa si planga. Asa-i doamna Miritescu Claudia?!
Nu a venit singur, a venit cu sora lui, provenind amandoi dintr-un centrul de plasament din DGASPC – Piatra Neamt. In momentul in care s-a prezentat pe scena, negativul lui Vasile, nu a fost cel bun, atunci el a fost nevoit sa cante live. Ne-a surprins, a cantat foarte bine, si-a gestionat foarte bine emotile, la fel ca un artist adevarat.

2. Serban Filoftea Daniela
– este din Pitesti, are 15 ani si este solista de canto populara. Locuieste la o familie fiind, asistent maternal, frecventeaza Scoala de Arte Populare de 2 ani. Este o fire vesela si deschisa si ii multumim pentru impartasirea emotiilor ei.

Premiul I la Dans: 
1. Ansamblul de Dansuri
– de la DGASPC – Sibiu “Bujorii de Munte” format din 8 fete vesele care iubesc dansul si il traiesc. Au dansat pe melodia interpretata de colega lor. Fetele avand varsta cuprinsa intre 13 – 17 ani. Ele au mai participat la evenimentul “Rasuna Cetatea” din Ghimbav si diferite evenimente din comunitatea sibiana. “Calatoria Talentelor” – este primul concurs al lor la care au participat si s-au bucurat de scena de noi prieteni, de experienta traita cu noi.

Premiul II :
 Macximoiu Gabriel

– ce ne-a incantat cu stilul lui breakdance si care a aratat cat de serios a  luat concursul, avand o evolutie frumoasa fata de preselectii.

Premiul III:
  Eva Gandac
– o fata in varsta de 14 ani, ce ii place diversitatea. Provine dintr-un centru de plasament provenind din Brasov. Cand vezi, nu spui ca este adevarat, dar este real. Ceea ce am vazut ne-a emotionat prin dansul breakdance ei si prin costumatia ei.

Toti participanti din aceasta editie ne-au facut sa realizam faptul ca ar trebui sa ne bucuram de fiecare moment din viata si de asemenea, sa apreciem micile momente, alaturi de cei din jurul nostru. Bineinteles, nu ne-am oprit aici, am premiat si partenerii acestui eveniment cu flori si Diplome de Mulțumire pentru sprijinul dumnealor ce a fost esential, fiind un sprijin nevazut, dar vital pentru buna organizare a evenimentului si nu numai.

Felicitări tuturor participațiilor, voluntarilor, care ne-au sustinut timp de doua zile, au fost alaturi noi pentru copiii si tinerii proveniți din centrele de plasament din țară .
Aproximativ 20 de voluntari, de la Facultatea Transilvania Brașov, ne-am strans, ne-am impartit pe echipe si ne-am atribuit fiecare ce aveam de realizat, ca fiecare moment, detaliu, din programul “Călătoria Talentelor” ediția a III-A 2019, unicului eveniment național, pentru copiii din centrele de plasament si nu numai, “Călătoria Talentelor” sa fie un moment magic.

Multumim si acelor oamenii, care au facut posibil ca acest evenimentul “Călătoria Talentelor”, marca AZPV sa vibreze din nou si in acest an:

1. Asociatia “Zambeste Pentru Viitor”
2. Primaria Brasov,
3. Regiunea de Transport Brasov, RATBV
4. Centrul Cultural Reduta,
5.Hotel Alpin Poiana Brasov,
6.Hotel Adabelle Brasov,
7. Hotel Traian Brasov,
8. Cinema One Brasov,
9. Coresi Shoping Center,
10. Apa Zizin,
11. DiaStudioCreacion,
12. Vivre Bien Brasov,
13. Asociatia de Treaba,
14. Restaurant Casa Bucur,
15. Restaurantul Vitto,
16. Brutaria Melange,
17. Fast Food Panini,
18. Nina Mancare Faina Brasov,
19. Cofetaria Saray Brasov,
20. Fadexpert Brasov,
21. Revolution-Cut Brasov,
22. Kronstadt Hairdressers & Barbers,
23. Cabinet Avocat – Chivarar Mariana
24. Sc. Abi Ade Construct SRL
25. Radio Brasov
26. MixTv Brasov,
27. Consiliul Tinerilor Institutionalizati Bucuresti,
28. Asociatia Catharsis Brasov,
29. Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea Transilvania Brașov,
30. Club de dans Brasov – Vio Dance,
31. Platforma Bursa Binelui BCR,
32. Peter Dance Academy Brasov,
33. Colegiului National “Johannes Honterus”,
34. Asociatia Art Respect – Brasov,
35. Colaboratoriilor din strainatate a Asociatiei “Zambeste Pentru Viitor” Brasov.
36. Asociatia “Viva la Muzica” si acelor prietenii care au dorit sa ramana “in spatele cortinei”. Va multumim tuturor!

Multumim in primul rand si celor care s-au implicat in juriu, organizarea evenimentului si prezentatorilor fiind prietenii nostri:
Mariana Chivărar, Andrei Coman, Claudia Miritescu, Andreas Eldgars si Emilia MireaOnelia Pescaru si Stefan Mihai Răzvan.

Calculăm, indexăm și sortăm pledge-urile de donații și banii încasați la Evenimentul National „Călătoria Talentelor” ediția a III-A. Astfel, dorim sa va informam ca mai puteti face donatii, pentru a sprijini castigatorii, sa le oferim impreuna o bursa, pe o perioada mai lunga, cu profesorii gata sa-i ajute in domeniu, a-si perfectiona arta talentului.

Vrem sa va spunem, ca in urma donatilor sa strans suma de 5.537 LEI.
Info: Vom reveni cu detalii in ceea ce privesc, bursele pentru castigatori.

Metode de donație online:

Card bancar

 

 

Suma* :
Moneda* :
RON
EUR
USD
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon :
Plata lunara :


Plățile pe acest website se procesează prin  Eu Plătesc
Click:  Donează prin Bursa Binelui   

TRANSFER BANCAR
DATE CONT: BCR

Beneficiar: Asociația “Zâmbește pentru Viitor”

Cont IBAN: RO08RNCB0053145516340001
Numele băncii: BCR
* Dacă dorești să donezi cash –  
ne întâlnim într-un moment convenabil pentru tine pentru a primi banii şi a-ţi da chitanţa sau încheiem un contract de donație.
CUI organizație: 34351367

Îți mulțumim că faci parte din povestea noastră!

X
Sari la conținut