Companii & microîntreprinderi pot Dona 20% din impozitul pe profit sau venit

Care sunt avantajele?

La nivel micro, compania care alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială beneficiază de următoarele avantaje:

– libertatea de a alege destinaţia unei sume care, în alte condiţii, ar ajunge oricum la stat;

– contribuţia la o cauză nobilă printr‐o procedură 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială. La nivel macro, contribuţia fiecărei companii la acest program ar determina un progres semnificativ în soluţionarea şi prevenirea problemelor sociale.

Ce schimbare pot determina?

Poţi să te implici chiar acum prin mecanismul simplu de redirecţionare a 20% din impozitul pe profit şi, fără să cheltuieşti nimic, vei câştiga mult:

– vei creşte reputaţia companiei tale în comunitate prin asocierea cu o cauză socială derulată în beneficiul persoanelor vulnerabile social de către o organizaţie cu o vastă experienţă în domeniu;- vei determina o mai mare competitivitate a companiei tale printr‐o imagine îmbunătăţită de contribuţia la o cauză socială importantă;- vei inspira mai mult respect în rândul angajaţilor, care vor fi mândri să lucreze pentru o companie care se implică în cauze sociale;
pentru copii din centrele de plasament sau cei dezistitutionalizati- familii defavorizate) fiind printre cele mai intens mediatizate în mediul – a copiilor instituționalizați sau dezinstitutionalizati prin care dorim să le putem impreuna asigura un viitor, decent – un acoperiș deasupra capului, continuarea studiilor și integrarea lor în societate, cum am inceput, facem cu drag si vom continua sa facem acest lucru.
 
DE CE NOI?
– Pentru că ne pasă de prezentul și viitorul copiilor abandonați, care ies din centrele de stat, deoarece si noi am fost la fel ca ei.
– Pentru că sunt copii, tinerii al căror potențial poate fi dezvoltat și integrați în societate.
– Pentru că dorim să ne implicăm în educarea integrarea, autogospodarirea in comunitate a acestor copii si tineri defavorizați iesiti din centre de plesament.
– Pentru că ne pasă de societatea noastră, și pentru ca nu te costă nimic să contribui în acest fel!

Sponsorizarea în bani sau bunuri
Cea mai întâlnită formă de implicare socială este cea a sponsorizării prin care o companie oferă o anumită sumă de bani sau o cantitate de bunuri unei entități nonprofit. Este o modalitate foarte facilă prin care o firmă poate susține o anumită cauză și care îi permite să beneficieze de deduceri.

Pentru persoane juridice (firme): Potrivit Codului Fiscal, art 21, aliniatul 4, litera p: plătitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scădea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizării și/sau mecenatului dacă sunt îndeplinite cumulative următoarele condiții:

1. sunt în limita a 0.5‰ din cifra de afaceri

2. nu depășesc 20% din impozitul pe profit datorat

Pentru persoanele fizice autorizate (PFA): Persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice în mod independent vor putea să‐și deducă din venitul brut cheltuielile de sponsorizare efectuate conform legii, în limita a 5% dintr‐o bază de calcul.

Această bază de calcul se determină ca diferență dintre venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât cele de sponsorizare, mecenat sau protocol. Sponsorizările se pot face în bani sau bunuri Sponsorizarea presupune încheierea unui contract în două exemplare între sponsor și beneficiar, cu ștampilă și semnătură respectiv număr de înregistrare. Pentru ca acest contract să aibă valoare juridică trebuie să existe dovada oferirii/primirii sponsorizării.

Aceasta înseamnă:

» chitanță sau ordin de plată în cazul sponsorizărilor în bani.

» proces verbal de predare primire sau factură pe zero în cazul bunurilor.

“Donează 20% din impozitul pe venit” se adresează persoanelor persoanelor juridice, care au profit sau pot dona 5%

 
Ce trebuie sa fac?

Totul se rezumă la încheierea unui Contract de Sponsorizare între firma dvs. şi ASOCIATIA ZAMBESTE PENTRU VIITOR, în baza căruia banii pot fi deduşi din impozitul pe profit.  descarcati aici:descarcă _pdf_contract_sponsorizare_FIRME_AZPV

  În urma folosirii sumei donate, veţi primi un raport asupra modului în care banii dumneavoastră au fost cheltuiti şi al impactului pe care l‐au avut în viaţa celor cu nevoi speciale.

Împreună putem reuși!  Vă mulțumim!

Îți mulțumim că faci parte din povestea noastră!

Plățile pe acest site sunt prin platforma BursaBinelui BCR 

 

X
Sari la conținut