CINE SUNTEM ?

Despre noi

          Scopul Asociaţiei ”Zâmbeşte pentru Viitor” este de a sprijini tinerii atunci când au nevoie, mai ales când părăsesc sistemul de ocrotire socială oferit de stat, la vârsta de 18 ani, de a facilita integrarea sociala, astfel încât să nu cunoască experienţa de a trăi pe străzi, în lipsuri și probleme. În principal, ajutorul nostru este orientat către educație, auto-gospodărire în viaţa de zi cu zi şi comportament în societate, prin programele educative şi de informare.

     Asociația “Zâmbește Pentru Viitor”, Brașov a împlinit șapte ani de activitate, unde am ajutat peste 1500 de beneficiari din centrele de plasament sau cu probleme sociale grave, provenind din familii defavorizate, din comunitatea brașoveană prin diferite programe și proiecte bine organizate de către oamenii în diferite domenii prin Asociația ,,Zâmbește Pentru Viitor”.
     Timp în care noi am organizat o serie de acţiuni umanitare, am promovat proiecte şi am avut participări la diferite cursuri de dezvoltare a organizaţiei.
      Totodată, s-au încheiat parteneriate cu instituţii publice şi entităţi private, au avut loc dezbateri, discuţii şi a contribuit la iniţiative de modificare a legilor, prin Ministerul Muncii pe tema situaţiei tinerilor care ies din sistemul de protecţie al statului. De asemenea, apariţiile în mass-media au fost foarte importante pentru dezvoltarea organizaţiei noastre.    
       Am fost convinși că putem veni în sprijinul acestor tinerii aflați în situațile de risc, a cazurilor sociale, să nu mai treacă și viitori copii prin problemele pe care le-am întâmpinat și noi, în afara căminului. Este un fapt deja cunoscut că majoritatea tinerilor nu au o ţintă în viaţă atunci când sunt nevoiţi să părăsească centrele de plasament şi pot deveni cu uşurinţă, victimele infractorilor: (trafic de persoane, droguri, alcool ) precum şi autorii unor fapte penale sau antisociale, de cele mai multe ori din cauza lipsei unui statut social care să le ofere siguranţa zilei de mâine. Pentru a nu cădea victimele societații, le-am oferit și continuăm să oferim această mână de ajutor, prin diferite proiecte: prin auto-gospodărire, în viaţa de zi cu zi, prin programele educative şi de informare, finalizarea studiilor, absolvirea unei școli profesionale sau diferite cursuri de calificare, dar și să continue cu studii de lungă durată, să aibă încredere în ei, pentru obţinerea unui loc de muncă, pe o perioadă determinată: consiliere psiho-socială, facilitare cazare temporară, consiliere şi suport juridic, suport emoţional, integrare/reintegrare sociala, reintegrare şcolară, orientare vocațională, activităţi în comunitate (vizionare de spectacole, vizite la diverse -instituţii, serate, etc.).         
        Prin dezvoltarea pe plan profesional, prin formarea unui statut social, împreună continuăm această muncă pe care ne-am asumat-o. Le ușurăm puțin viața, cu o rază de speranță pentru viitor, ceea ce este o realizare imensă și o bucurie sufletească pentru ambele părți.
      Toate acestea au fost posibile datorită activităţii intense şi a efortului susţinut depus de membrii Asociaţiei “Zâmbeşte pentru Viitor” și al colaboratorilor care au crezut și cred în cauza noastră. Totul în sprijinul comunităţii braşovene și nu numai.

Devino Membru în Asociația ,,Zâmbește pentru Viitor” Brașov

Cum pot deveni membru în cadrul Asociației ,,Zâmbește pentru Viitor” Brașov  – AZPV ?

Plățile pe acest site sunt prin platforma BursaBinelui BCR 

echipa din spatele zâmbetelor

"Când lumea nu are un Zâmbet, împreună Dăruim unul de-al nostru!"

Rupi GABOR- Matteo

Președinte

MEMBRU FONDATOR

LUCIAN MATEI

Membru

Ionuț Broscoi Dan

vicepreședinte

MEMBRU FONDATOR

mariana chivărar

avocat

SERVICII DE CONSULTANȚĂ JURIDICĂ

ALEXANDRU BRATUr

secretar

MEMBRU

MONICA STOICESCU

CONTABIL EXPERT

SERVICII FINANCIAR CONTABILĂ

Marian ENACHE

MEMBRU FONDATOR

Bianca Tutunaru Nițu

Asistent Social & Șef Serviciu

Mihaela Funaru

Psihoterapeut

Serviciul Social În Comunitate "DYNAMIS" BRAȘOV

Ce spun prietenii noștri

„Am să vă explic motivele care m-au dus la colaborarea cu Asociația Zâmbeste pentru viitor. Când l-am cunoscut la Madrid pe Rupi, președintele asociației, m-a surprins că un tânăr de doar 24 de ani a înființat un ONG pentru a ajuta copii din orfelinate şi pe tinerii care părăsesc centrele de plasament la vârsta de 18 ani. Explicația am găsit-o atunci când mi-a povestit că el însuși fusese crescut într-un orfelinat şi că, la părăsirea acestuia a trebuit să se confrunte într-o manieră traumatizantă, cu pericolele străzii, care ar fi putut să-l ducă spre o lume de marginalizare şi delicvență. Mi s-a părut o lucrare foarte ambițioasă. Era vorba de ajutorarea copiilor lipsiți de mediul familial şi tinerii care trebuie să se confrunte cu realitatea nemiloasă a străzii, fără protecție, fără nici un sprijin, ceea ce îi transformă în victime uşoare pentru mafie. Din păcate cu toții cunoaștem cazuri in care copii marginalizați au căzut victime traficului de persoane, de droguri, furturilor, şi altor delicte.., inclusiv suicid….Mai doresc să spun că de Rupi mă leagă o mare prietenie, întărită de profunda admirație pe care o simt pentru el, pentru maniera în care înfruntă adversitățile, întotdeauna cu un zâmbet, care este, fără îndoială, Zambeste pentru viitor!¨
Jesus Martin
colaborator
"Zi buna tuturor! Numele meu este Mariana Chivărar si sunt avocat in cadrul Baroului Brasov. Asociatia “Zimbeste pentru viitor” imi este aproape de suflet inca de la infiintarea sa de catre niste copii inimosi, in special Rupi Gabor, presedintele si sufletul acestei asociatii. Îmi ofer sprijinul asociatiei atit in probleme de ordin juridic, precum si la alte activitati. Proiectul “Calatoria Talentelor” m-a fascinat inca de la inceput, prin scopul propus- sustinerea si promovarea tinerilor talentati din centrele de plasament brasovene si nu numai. Asa a inceput ”marea aventura” si an de an fiind preent in toate activitatile A fost frumos si poate fi si mai frumos, asta daca veti fi alaturi de noi , astfel încît sa fim cit mai multi cei care ne aducem contributia la promovarea, incurajarea si desavirsirea pregatirii acestor copii minunati si talentati, fara o familie, o speranta si un prieten adevarat. Cu sprijinul dvs. vom reusi sa facem niste copii fericiti si sa le asiguram copiilor beneficiarilor organizatiei sa fie pregatiti , cu specialisti recunoscuti. in domeniul in care au nevoie pentru dezvoltarea lor. Fiti alaturi de noi, haideti in echipa noastra!
Mariana Chivărar
Avocat
 „…30 de ani studii superioare (Univ. Pedagogică de Stat si studii private facultate si Master, mentor si profesor pe partea de dezvoltarea personala si profesionala ocupatie meserie profesor educativ, – este o mare bucurie sa fiu alături de Rupi chiar sunt foarte mandra de el, de fiecare pas care-l face si ceea ce a lăsat in urma. Nu este usor sa cauți fonduri, mai ales ca alearga cu disperare in lumea larga sa convingă lumea pentru a putea realiza aceasta munca destul de grea, dar cand iubirea pe care o dedici si o faci cu placere nu mai este nimic greu. L-am auzit de multe ori ca vrea sa renunte… dar niciodată nu a făcut-o! Cred ca putem face si noi ceva pentru acești tineri, cum acest tanar, frumos a reusit sa faca ceea ce alții nu au reusit, dar mai ales ca nici un beneficiar nu este si nu a fost caz pierdut! A fost si este o bucurie sa lucram, impreuna.”
Alina Ursu
Mentor
"Sunt Andrei Coman, ANDY-C, artist de muzica pop, MC, entertainer, Vocal Coach la Groove Academy Brașov si Vicepresedinte al Centrului Cultural "Artist pentru Artă".  Am intrat in echipa "#Zambeste #pentru #Viitor" in proiectul #Călătoria#Talentelor , deoarece consider ca arta este cea mai frumoasă modalitate de a exprima emoții, sentimente, trăiri, iar toti cei ce o practică sub numeroasele ei forme, clădesc viitorul artistic al României. Suntem prezenți pentru a susține promovarea tinerilor talentați din centrele de plasament brașovene si nu numai. Haideti, sa ne cunoastem! "
Andrei Coman
Artist
”Am terminat Facultatea de Drept si Sociologie, Specializarea Asistenta Sociala in cadrul Universitatii Transilvania Brașov, am acumulat timp de patru ani experienta prin practica si voluntariat. Mă simt norocoasă ca am facut parte din aceasta echipa tânăra si ca am putut împreuna sa ne adunam fortele pentru o misiune grea, dar frumoasa…”
Bianca Tutunaru
Asistent Social
"Faptele bune unesc oamenii pentru aceleași scopuri… Așa l-am cunoscut pe Rupi acum câțiva ani… când perseverența și dorința lui de a-și ajuta semenii m-au marcat profund, fapt pentru care am decis să-i rămân alături și să-mi aduc aportul în acțiunile asociației. ”
Elvira Ganușceac
Profesor Educativ – voluntar
Am fost de multe ori debusolat, nu știam cu cine să vorbesc, încotro să mă îndrept, în cine să am încredere și în cine să nu am încredere, eram supărat, trist, revoltat poate și frustrat că nu am avut la cine să cer un sprijin real, mai trist, când vedeam că toți încercau să tragă de mine, să-și facă publicitate, dar concret nu mă ajutau cu nimic, decât promisiuni deșarte, atunci când eu aveam nevoie de o vorbă, de-o mângâiere, de-o farfurie de mâncare, o apa sau un ceai, de un culcuș cald, de un prieten adevărat, dar toate astea nu erau decât în mintea mea, parcă își doreau să vadă cum mă chinui, deveneam ca o fiară, care încerca să supraviețuiască vieții, de zi cu zi, fară un sprijin concret și real. O parte din aceste experiențe, m-au ajutat să mă gândesc, cât de important este să îți ajuți aproapele. Mă gândesc că chiar și tu poți fi în locul acelei persoane necăjite, care ar putea cere sau ar avea nevoie de o prietenie, de un sprijin, de cineva care să te asculte, sau poate că ai nevoie de-o iubire amicală, de care duceai lipsă în interiorul tău, dar nu știai de la cine să o primești, într-o lume în care ești singur și fară părinți.” de aceea astazi ma implic cu drag in ceea ce fac astazi.A ajuta a oferi mai multe zambete, acelor nevoiasi! ”
RUPI G. Matteo
Președintele Asociației "Zâmbește Pentru Viitor" - Brașov
,, Salut! Am vârsta de 28 de ani, sunt născut în Brăila și am o sora de 30 de ani. Din cauza copilăriei destul de dramatice, maturizarea mea a fost mult mai fragedă decât mă așteptam. În câteva rânduri vreau să vă prezint povestea mea! La vârsta de 12 ani, părinții, din motive bine cunoscute doar de ei, au decis să divorțeze. Pentru noi acea decizie a fost un șoc, nu puteam accepta faptul că vom crește doar alături de mama. Cu chin s-a străduit să ne ofere măcar minimul necesar, pe parcurs sora mea îmbolnăvindu-se de o boala psihică foarte grea – schizofrenie de gradul III, pe vremea aceea având vârsta de 18 ani. După decursul unui an greu, cu dese vizite la spitale și grea suferință, mama a decis să plece la lucru în străinătate din cauza problemelor financiare care nu ne dădeau pace, eu având atunci vârsta de 17 ani. Devenisem singurul sprijin pentru sora mea bolnavă, cu toate că nu știam mai nimic despre cum se manifestă suferința ei. Am rămas singuri, de tata nu am mai știut nimic, nici măcar nu cred că i-aș recunoaște vocea dacă ar veni să îmi vorbească și în prezent am realizat că mama i-a urmat modelul, de ea nu mai știu nimic de 3 ani. Este greu să privești în jurul tău și să realizezi ca alți copii de vârsta ta se pot bucura de frumoasa copilărie, apoi de adolescența, poate fără griji, iar eu să mă gândesc dacă am hrana asigurată pentru ziua care va veni. Ne-am crescut unul pe altul așa cum am considerat că este mai bine pentru noi, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am putut depăși acele momente. Din cauza acestor probleme nu am mai putut continua studiile la liceu, ca urmare, la vârsta de 19 ani m-am hotărât să plec în străinătate, să lucrez pentru a mă putea întreține. După o perioadă de un an am revenit în țară de dorul surorii mele, și am decis să urmez un curs de masaj. Am lucrat ca maseur în București pe o perioada de un an, dar, din cauza neajunsurilor am hotărât să plec iarăși în străinătate. Astăzi, îmi doresc alături de prietenii cu care am fost de acord să înființăm Asociația ”Zâmbește pentru viitor”, să nu mai întâlnim copii care trec prin momente grele, așa cum au fost ale mele, și nu numai. Îmi revin amintirile apăsătoare când văd și aud cazuri de copii abandonați și chinuiți, iar pentru asta am decis cu noua mea familie să le oferim un zâmbet pentru viitor!"
Marian Enache
Membru Fondator – Secretar
,,Am 28 de ani și sunt profesor de religie la școala Gimnazială nr 5 Săcele. Viața mea a fost și este frumoasă, datorită relației mele cu Dumnezeu. Fără Dumnezeu viața mea ar fi fost un iad, asa cum spunea Dostoievski, ,,iadul este neputința de a mai iubi”. M-am alăturat acestui vis al prietenului meu Rupy, pentru că știu că bucuria vine dăruind, dar și pentru ca noi cei trecuți prin greutăți și traume, știm să-i înțelegem pe cei ce sunt în suferință. ,,Zâmbește pentru viitor” este pentru mine și sunt sigur ca pentru toți deopotrivă, nevoia noastră a tuturor oamenilor de a fi fericiți. Zâmbetul în viața oamenilor, bucuria în mundanul contemporan este legat de piramida lui Maslow cu nevoile fiziologice, nevoile de siguranță, nevoile sociale, nevoia de stimă, apreciere și auto-realizarea sau împlinirea propriului destin. Pentru aceste nevoi vrem să luptam, cu aceste nevoi ne-am luptat. Un alt motiv pentru care m-am alăturat visului nostru ZÂMBEȘTE PENTRU VIITOR a fost vocația, chemarea cu care Dumnezeu m-a înzestrat în aceasta lume, de a dărui, de a ajuta, de a asculta și de a liniști ca și pastor al sufletelor comunității. Dumnezeu astăzi ne zâmbește și va roagă pe toți sa abandonăm indiferența, și să fim solitari. Ce să facem? Când lumea n-are un zâmbet, dăruiți-i un zâmbet de al vostru. Pace, har și bucurie să vă dea Dumnezeu.
Isaac Zighi Visarion
profesor de religie
Asociația Zâmbește Pentru Viitor

           “ Asociația “Zâmbește pentru Viitor” s-a înființat la inițiativa unor prieteni buni si imediat La Brașov,  organizația a fost lansată oficial la data de 14 Mai 2015.     Foști colegi de cămin și de suferință cu toții am trecut prin clipe grele de-a lungul timpului, uneori fără sprijin moral sau material dar cel mai important a fost că ne-am avut unii pe alții. Odata cu initiativa lansarii asociatiei noastre, am ajuns la concluzia că și noi putem face lucruri pentru a schimba ceva în sistem și în societate”. 

     Am putut împărtăși tuturor poveștile noastre de viață, cum ne-am depășit condiția de copii abandonați și crescuți în centrele de plasament sau orfelinate și cum, acum la maturitate, dorim să oferim sprijin tinerilor aflați în situații de risc când au nevoie, să le căutăm si sa le facilităm un acoperiş deasupra capului pe anumite perioade de timp, astfel încât să nu cunoască experienţa trăuiului pe străzi, foamea, frigul și orice alte lipsuri.” – echipa

X
Sari la conținut