Scopul Asociaţiei ”Zâmbeşte pentru Viitor” este de a sprijini tinerii atunci când au nevoie, mai ales când părăsesc sistemul de ocrotire socială oferit de stat, la vârsta de 18 ani, de a facilita integrarea sociala, astfel încât să nu cunoască experienţa de a trăi pe străzi, în lipsuri și probleme. În principal, ajutorul nostru este orientat către educație, auto-gospodărire în viaţa de zi cu zi şi comportament în societate, prin programele educative şi de informare.
Asociația “Zâmbește Pentru Viitor”, Brașov a împlinit șapte ani de activitate, unde am ajutat peste 1500 de beneficiari din centrele de plasament sau cu probleme sociale grave, provenind din familii defavorizate, din comunitatea brașoveană prin diferite programe și proiecte bine organizate de către oamenii în diferite domenii prin Asociația ,,Zâmbește Pentru Viitor”.
Timp în care noi am organizat o serie de acţiuni umanitare, am promovat proiecte şi am avut participări la diferite cursuri de dezvoltare a organizaţiei.
Totodată, s-au încheiat parteneriate cu instituţii publice şi entităţi private, au avut loc dezbateri, discuţii şi a contribuit la iniţiative de modificare a legilor, prin Ministerul Muncii pe tema situaţiei tinerilor care ies din sistemul de protecţie al statului. De asemenea, apariţiile în mass-media au fost foarte importante pentru dezvoltarea organizaţiei noastre.
Am fost convinși că putem veni în sprijinul acestor tinerii aflați în situațile de risc, a cazurilor sociale, să nu mai treacă și viitori copii prin problemele pe care le-am întâmpinat și noi, în afara căminului. Este un fapt deja cunoscut că majoritatea tinerilor nu au o ţintă în viaţă atunci când sunt nevoiţi să părăsească centrele de plasament şi pot deveni cu uşurinţă, victimele infractorilor: (trafic de persoane, droguri, alcool ) precum şi autorii unor fapte penale sau antisociale, de cele mai multe ori din cauza lipsei unui statut social care să le ofere siguranţa zilei de mâine. Pentru a nu cădea victimele societații, le-am oferit și continuăm să oferim această mână de ajutor, prin diferite proiecte: prin auto-gospodărire, în viaţa de zi cu zi, prin programele educative şi de informare, finalizarea studiilor, absolvirea unei școli profesionale sau diferite cursuri de calificare, dar și să continue cu studii de lungă durată, să aibă încredere în ei, pentru obţinerea unui loc de muncă, pe o perioadă determinată: consiliere psiho-socială, facilitare cazare temporară, consiliere şi suport juridic, suport emoţional, integrare/reintegrare sociala, reintegrare şcolară, orientare vocațională, activităţi în comunitate (vizionare de spectacole, vizite la diverse -instituţii, serate, etc.).
Prin dezvoltarea pe plan profesional, prin formarea unui statut social, împreună continuăm această muncă pe care ne-am asumat-o. Le ușurăm puțin viața, cu o rază de speranță pentru viitor, ceea ce este o realizare imensă și o bucurie sufletească pentru ambele părți.
Toate acestea au fost posibile datorită activităţii intense şi a efortului susţinut depus de membrii Asociaţiei “Zâmbeşte pentru Viitor” și al colaboratorilor care au crezut și cred în cauza noastră. Totul în sprijinul comunităţii braşovene și nu numai.
Cum pot deveni membru în cadrul Asociației ,,Zâmbește pentru Viitor” Brașov – AZPV ?
Plățile pe acest site sunt prin platforma BursaBinelui BCR
“ Asociația “Zâmbește pentru Viitor” s-a înființat la inițiativa unor prieteni buni si imediat La Brașov, organizația a fost lansată oficial la data de 14 Mai 2015. Foști colegi de cămin și de suferință cu toții am trecut prin clipe grele de-a lungul timpului, uneori fără sprijin moral sau material dar cel mai important a fost că ne-am avut unii pe alții. Odata cu initiativa lansarii asociatiei noastre, am ajuns la concluzia că și noi putem face lucruri pentru a schimba ceva în sistem și în societate”.
Am putut împărtăși tuturor poveștile noastre de viață, cum ne-am depășit condiția de copii abandonați și crescuți în centrele de plasament sau orfelinate și cum, acum la maturitate, dorim să oferim sprijin tinerilor aflați în situații de risc când au nevoie, să le căutăm si sa le facilităm un acoperiş deasupra capului pe anumite perioade de timp, astfel încât să nu cunoască experienţa trăuiului pe străzi, foamea, frigul și orice alte lipsuri.” – echipa