• +40 368 733 283
  • contact@zambestepentruviitor.org
  • Strada Iuliu Maniu Nr. 43, et. 8 birou 811/B - Brașov

CĂLĂTORIA TALENTELOR


Ce problema încearcă proiectul sa rezolve?

AZPV vine in sprijin, pentru dezvoltarea copiilor, adolescentilor si a tinerilor din casele de copii, dar si celor care au parasit sistemul de stat, atat famililor defavorizate din comunitatea brasoveana.
   trei ediții consecutive, oferim acel impuls de care au nevoie  in viata, tinerilor/adolescentilor ce provin din casele de copii, ca dorinta lor sa inceapa sa prinda contur, culoare, pentru ca talentele lor sa fie incurajate, promovate in fata comunitatii prin evenimentul propus. Le-am susținut și dorim sa le susținem talentele printr-o bursa lunara, avand șansa să lucreze și să  își perfecționeze  talentul cu oameni profesioniști, gata să îi ajute.

Ce solutie ați dezvoltat/sau doriți să dezvoltați? 

Am observat ca foarte multi copii au talent in muzica, dans si nu numai. Cum credem noi, fiecare isi are povara creației concentrată în sufletul său. Nu exista scuză pentru a nu le oferi acestor suflete frumoase increderea, sansa, sustinandu-i in arta talentului pentru a arata mai departe lumii esența trăirii, a fericirii și potentialului!
      Ca prim pas, pentru  ca lucrurile sa mearga in spre bine, mult mai mult, am adunat oameni profesionisti in domeniul muzicii si a dansului pentru a merge ca o echipa in ,,Calatoria talentelor” catre centrele de plasament, dar si in comunitatea brasoveana.
     Adolescentii au fost și mereu sunt informații de aceasta competitie ce se desfasura ca eveniment, pentru a avea timp in a-si  pregati momentul artistic insotit de o scrisoare de cateva randuri prin care sa motiveze , sa povesteasca  de ce sa fie sprijiniti si ce inseamna pentru ei muzica sau dansul. Numarul participantilor inscrisi in competitie a fost ediție de ediție un număr cat mai mare de participanții:
  – în prima ediție am avut 30 de copii,
  – a doua editie am avut 45 de copii din centrele de plasament și din alte servicii sociale din comunitatea brașoveană,
  –  a treia ediție ce am desfășurat proiectul pe plan național am avut 80 de copiii înscriși din toate județele tării, provenind din centrele de plasament de stat sau privat, sau și alții adolescenți incadrați în alte servicii sociale.

      Numărul înscriși la preselecții prezenți au fost, un total de 155 de copii. Doar  cei mai talentați au ajuns în finala ceea mare. Toții copii au beneficiat din partea noastră de cazare la hotelurile cu care colaborăm, cele trei mese de hrană asigurate prin colaboratorii noștri, la diverite restaurante, iar în parteneriat cu Primăria Brașov am avut gratuitate pe mijloacele de transport public RATBV pe toată durata copiilor atat a voluntarilor, organizatorilor și educatorilor care trebuiau sa insoteasca copiii.       La competitia propriu zisa adolescentii au trecut prin probe eliminatorii, probe jurizate de catre persoane pregatite in aceste domenii – lucrand prin diferite parteneriate, convenții pro-bono, sau contracte de voluntariat și studenții de la Universitatea Transilvani psiho și asistență socială. Reguliile competitiei le-au stiut cu toți, chiar au semnat ca au luat la cunostinta fiecare pas, până în finala ceea mare. 
     În marea finală, ediție de ediție concurenții au arătat tot cei mai bun în această competiție, unde au fost toți prezenti pentru ai sustine pe cei ajunși în finală. 
     Fiecare concurent înscris în competitie a primit o diplomă de participare, diplome valorice și pachete simbolice de la oamenii care au dorit să-i susțină. Doar trei premii numere au ajuns în posesia de a beneficia de câștigul bursei, pusa la dispozitie de organizatori si partenerii lor, unde au fost sprijiniti în dezvoltarea talentelor, sustinandu-le pregatirea in cursuri de muzica, dans, artă, desen, pictură și am avut concurenți care au primit premii de mențiune constând în burse pentru pregătirea lor, și un premiul special constând într-o sumă de banii, oferită de către jurații.

  Cum măsurați impactul muncii dumneavoastră?


    Cu câștigătorii competitiei, am încheiat contracte de sprijin între concurenți,  reprezentantul legal al copilului și organizatorul evenimentului. Primele 3 luni sunt monitorizați, păstrând legătura cu participantul și profesorul de pregătire privind evolutia și implicarea tanarului, in vederea prelungiri bursei până la îndeplinirea bursei de 6 luni.
     La incheierea acestui proiect cu acesti tineri – concurenți – la urmatoarea editie de deschidere arată lumii, evaluarea privind starea lor de progres.  
La identificarea unui obstacol întâlnit de ei, impreuna am încercat să îl depășim.

  Cui donez?

     Pentru dezvoltarea copiilor, adolescentilor si a tinerilor din casele de copii, dar si tinerilor care au parasit sistemul de stat. Ne dorim, sa le oferim acel impuls de care au nevoie in viata tineriilor/adolescentilor ce provin din casele de copii, ca dorinta lor sa inceapa sa prinda contur, culoare, pentru ca talentele lor sa fie incurajate, promovate in fata comunitatii prin evenimentul propus.

  De ce să donez?

   “Călătoria Talentelor” este un program, proiect ce tin de implicarea unui numar cat mai mare de oameni cu suflet, dornici sa contribuie la aceasta cauză buna. Este o sansa a fiecaruia de a ajuta un copil, adolescent sau un tanar, a-l putea sprijini in acest drum. Este foarte important ca ei sa-si depaseasca toate frontierele (responsabili, solidari și muncitori), trebuie sa ii ajutam si sa credem in arta si talentul lor.


Plățile pe acest website se procesează prin  Eu Plătesc

“Călătoria Talentelor”  Ediția I

“Călătoria Talentelor” Ediția I

[:ro]

Și copiii din centrele de plasament sunt talentați! Dar cine să îi observe, să îi ajute să-și dezvolte abilitățile, să le susțină financiar antrenamentele, doar pentru un vis?

 

 

Click: ,,Calatoria Talentelor”

25158275_856897824487187_6286410606513500261_n        A sosit timpul pentru proiectul care intenționează să susțină dezvoltarea talentelor muzicale sau coregrafice ale tinerilor adolescenți ce provin din casele de copii, încurajarea acestora, promovarea lor în fața comunității prin evenimentul propus.

Proiectul denumit ,,Calatoria Talentelor” are scopul de a identifica tinerii talentați la muzică și dans și a le susține pregătirea în domeniile respective. Dorim să le susținem talentele printr-o bursa lunară, prin aceasta oferindu-le șansa să lucreze și să își perfecționeze talentul cu profesioniști dornici să-i ajute.

Ca prim pas am dorit să facem ca lucrurile să meargă înspre bine, și mai mult decât atât, am adunat profesioniștii în domeniul muzicii și ai dansului, ca împreună să formăm o echipă cu care să pornim în ,,Călătoria talentelor” către centrele de plasament, dar și în comunitatea brașoveană.

Adolescenții au fost informați de aceasta competiție ce se va desfășura sub forma unui eveniment cultural – caritabil, pentru a avea timp să-și  pregătească momentul artistic, însoțit si de o scrisoare de motivație precizând ce înseamnă muzica sau dansul pentru ei.

Numărul participanților înscriși în competiție au fost peste 30 de concurenți, dar dintre cei mai talentați, vor ajunge în finala cea mare. Până la competiția propriu-zisă  adolescenții au trecut printr-o probă de preselecție, probă jurizată de către persoane pregătite în aceste domenii.
Concurentii, alaturi de profesorii in domeniul muzicii si al dansului au inceput sa se pregateasca intens pana la data evenimentului.

In seara de Mos Nicolae va avea loc finala 5 decembrie 2017, etapă ce va fi transformată într-un eveniment caritabil, unde vom fi prezenți cu toții pentru a-i susține și încuraja pe finaliști!

Fiecare concurent înscris în competiție va primi o diploma de participare și diplome pentru primele trei locuri. Cu toate acestea, doar primii doi câștigătorii vor beneficia de bursele puse la dispoziție de organizatori și partenerii lor, bursele constând în cursuri de canto și de dans, cursuri susținute de profesioniști în domeniile amintite. Locul trei va beneficia și el de un premiu din partea organizatorilor.

De asemenea, vor fi și alte surprize pentru participanții la concurs și pentru cei mai talentați dintre ei ,,Calatoria Talentelor”

Click: ,,Calatoria Talentelor”

 

,,Avem credința că, la final, toți cei implicați vor avea ceva de câștigat! Împlinire, mulțumire, un prieten pe viață, dar și mai important, o viață mai bună pentru copiii talentați”.  

 

 

ASOCIAȚIA  „ZÂMBEȘTE PENTRU VIITOR” BRAȘOV  ÎN PARTENERIAT CU CENTRUL CULTURAL REDUTA BRAȘOV ȘI  DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ  ȘI PROTECȚIA COPILULUI – DGASPC BRAȘOV

[:]

ro Romanian
X
X
Sari la conținut