Fără categorie
Ref. Solicitare 544/2001

Ref. Solicitare 544/2001

Ref. solicitare 544/2001

Stimate domnule Director,

Stimată doamnă Director,

     Având în vedere cazul de la Olt, prin care o fetiță de 12 ani s-a aruncat de la etajul 4, centrul de tip familial Sf. Andrei, cu privire la menținerea legăturii de familie a copilului lipsit temporar sau definitiv de familia biologică sau extinsă, vă rog să-mi furnizați următoarele informații în baza Legii 544/2001, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:

  1. Câți tineri se află cu măsura protecției speciale în centrele de plasament și rezidențial la dumneavoastră în județ, respectiv sector în cazul mun. București?
  2. Câți tineri, dintre cei prevăzuți la întrebarea nr. 1 au solicitat să meargă în familie și pentru câți dintre aceștia a fost aprobată cererea de învoire în familie cu prilejul sărbătorilor pascale?
  3. Pentru câți tineri, prevăzuți la întrebarea nr. 1, nu s-a putut permite menținerea relațiilor cu familia cu prilejul sărbătorilor pascale, și cum instituția dumneavoastră a gestionat relația cu copilul pentru a evita dezvoltarea unor comportamente deviante după ce li s-a refuzat menținerea relațiilor cu familia?
  4. Există oameni de specialitate sau voluntari care să vegheze asupra respectării deciziilor judecătorești în privința accesului copiilor aflați în grija statului în familie cu prilejul sărbătorilor pascale?
  5. Care este protocolul de urmat atunci când unui copil, aflat în grija statului, în este refuzat dreptul de a petrece timp cu familia cu prilejul sărbătorilor pascale?
  6. Ce măsuri sunt luate pentru a asigura psihologic copiii aflați în grija statului cărora li se refuză în mod repetat accesul în familie cu prilejul sărbătorilor pascale?
  7. A fost luată în considerare opinia copiilor în privința accesului în familie cu prilejul sărbătorilor pascale?
  8. Care sunt criteriile folosite pentru a stabili dacă un copil în grija statului poate fi sau nu lăsat în grija familiei biologice cu prilejul sărbătorilor pascale?
  9. Există proceduri de urmat atunci când decizia de a lăsa un copil în grija familiei biologice cu prilejul sărbătorilor pascale este în contradicție cu decizia judecătorească sau a comisiei pentru protecția copilului?
  10. Care sunt efectele pe termen lung ale refuzului de a oferi cadrelor implicate în protecția copiilor resursele necesare pentru a asigura accesul acestora cu familia cu prilejul sărbătorilor pascale?

    Prin aceste informații, doresc să mă asigur că autoritățile implicare în protecția copiilor din sectorul dumneavoastră își fac datoria și se asigură că fiecare copil are parte de oportunitățile necesare unui trai decent și un viitor promițător.

   Vă mulțumim anticipat pentru cooperarea dumneavoastră în această privință și așteptăm răspunsul dumneavoastră cât mai curând posibil.

X
Sari la conținut