ANPDCA
Invitație Conferință de Presă, privind proiectul de tineret pentru tineret „TINERI ÎMPREUNĂ”

Invitație Conferință de Presă, privind proiectul de tineret pentru tineret „TINERI ÎMPREUNĂ”

Proiectul ,,Tineri Împreună" este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov - tineret pentru tineret 2024

Invitație

Asociația „Zâmbește pentru Viitor” AZPV Brașov are ca scop principal identificarea copiilor proveniți din sistemul de protecție specială. Astfel prin Serviciul Social “DYNAMIS” Servicii de Asistență Comunitară, cu Licență de Funcționare Seria LF Nr 0010436 eliberat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale pe o perioadă de 5 ani de zile, aceștia se pot integra mai ușor in societate.
             Asociația „Zâmbește Pentru Viitor”, reprezentată legal de către d-nul Rupi GABOR în calitate de Președinte, organizează proiectul national Tineri Împreună ce are ca scop apărarea și promovarea drepturilor copiilor, tinerilor instituționalizați / post – instituționalizați, din sistemul de protecție specială, pentru creșterea participării active a acestora la viața comunităților în care activează.

Cum a venit ideea acestui proiect?
     
Avand întalniri cu tineri care sunt în prezent în cadrul unei Universități cu profil social,  activând în domenii sociale, am descoperit dorința lor să cunoască, să se dezvolte și să se implice în comunitatea lor. În urma discuțiilor am  identificat nevoia lor de a învăța mecanisme și de a găsi metode pentru a-i sprijini pe cei din jur.
     
Prezența dumneavoastră este foarte importantă în  programul nostru “Tineri Împreună” cofinantat de Consiliul Judetean Brasov prin programul tineret pentru tineret.
       30 de tineri din sistemul de protecție socială din toată țara, care sunt dornici de a învăța  tehnici privind autoreprezentarea în relația cu instituțiile statului. Am pregătit workshop-uri creative pentru dezvoltarea lor personală, module care sunt de folos pentru tinerii beneficiari sau foști beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, privind managementul serviciilor sociale, managementul organizațional a unei asociații / fundații, managemenetul în comunicare, managementul în fundrasing, reprezentarea și autoreprezentarea în relația cu instituțiile statului, (DGASPC, ANDPCA, PRIMĂRIE, CONSILIUL JUDEȚEAN, AJPIS, MMJS, etc.).
    Modulele de încurajare a exprimării tinerilor vor fi prin activități sportive ca instrument de promovare a cetăţeniei active şi includerii sociale a tinerilor (Hiking și orientare turistică).

Formatori
: Cristina MIRICĂ și Rozalia TIMAR.
Coordonator proiect: Lucian GHEORGHE
Facilitator de Dezvoltare Comunitară: Rupi GABOR
Partener: Asociația Consiliul Tinerilor Instituționalizați

       Conferința de presă va avea loc în sala de evenimente din cadrul restaurantului Emotion
Events
din Brașov, Strada Mihail Kogălniceanu Nr.15 în data de  29.05. 2024, ora 11:00

 

Cu considerație,
 Asociația “Zâmbește Pentru Viitor”
 
Președinte, Rupi Gabor

X
Sari la conținut