Evenimente
“Călătoria Talentelor” Editia a II-A 2018

“Călătoria Talentelor” Editia a II-A 2018

Am reusit sa oferim bucurie si zambete calde, sincere, pe chipul copiilor / adolescentiilor proveniti din centrele de plasament, copiilor cu dizabilitati si nu numai!
La a II-A ediție eveniment creat de catre asociatia “Zâmbește pentru viitor”, intitulat ,,Calatoria Talentelor” , care a avut loc pe data de 13 Noiembrie 2018, la Centrul Cultural Reduta, Brasov.
Curajul pe care l-au dovedit copiii, la peste 200 de persoane in sala, ne-au aratat si transmis cat de important este ca cineva sa iti ofere un impuls, incredere. Au fost si sunt niste curajoși!
Fiecare membru din echipa a simțit emoțiile participantilor. Ne bucuram ca le-am oferit sansa sa se simta, macar pentru o zi, asa cum si-au dorit, sa fie niste artiști. Le-am oferit curajul, ceea ce cred ca l-au primit, doar acceptand acest eveniment concurs ,,Calatoria Talentelor”!
Evenimentul a fost deschis de un tânăr instituționalizat Jakub Jurgens care a participat și anul trecut la Calatoria Talentelor unde anul trecut, a primit o bursa de perfecționare pentru a-și inbunatati talentul vocal muzical.
Concursul a fost jurizat de Mariana Chivărar, Andrei Coman, Melya Andra, un reprezentat dela Centrul-Cultural Reduta Brasov și Emilia Mirea.
In ,,Calatoria Talentelor” am fost peste 30 de voluntari-organizatori. Voluntarii, liceeni, proveniti de la Scoala Profesionala Germana Kronstadt si stundentii de la psihologie proveniti de la Universitatea Transilvania din Brașov.

https://www.facebook.com/azpv.brasov/videos/573356273113353/?t=0

 

Invitati Speciali:
-Prezenta Trupa COCO – au fost un imbold pentru adolescentii nostri inscrisi in concursul ,,Calatoria Talentelor”.
Diana Elena Păcurar fost concurent la Vocea Romaniei anul 2017, si profesoara de matematica, ne-a incantat cu doua piese si ne-a impartasit starile ei emotionale pe scena.
Visinel Balan reprezentat la Vocea Copiilor Abandonati
Elgard Andreas președinte al Consiliul Tinerilor Instituționalizați.

Au fost alături de copii, i-au încurajat, au povestit cat de important este ca cineva sa creadă in visele lor și bineinteles au povestit puțin despre soarta lor, oferindu-le vorbe pentru suflet din experienta lor de viata, caci nici dumnealor nu au avut cea mai usoara viata dintre noi, fiind incercati in nenumarate randuri, sub diferite forme, explicând si motivînd de ce trebuie sa meargă la școală, sa prioritizeze studiile, educatia fiind foarte importantă pentru dezvoltarea lor, pentru a reuși sa devina adulti de success si, la randul lor, sa ofere mai departe intelepciune.

La finalul evenimentului, pe langa trairile superbe si melanjul de sentimente, tinerii au fost premiați cu diplome de participare, aplauze si, din toata inima, stima si admiratie, iar CÂȘTIGĂTORII la DANS au fost micuții de la Scoala Generala nr 5 Săcele, #RomanoStep, profesor Anca Mezei ce ne-au delectate cu dansul lor, facandu-ne sa credem ca am fost, pentru o scurta perioada ca suntem in Rai.

   1.  La muzica, #David #Robocskai a primit locul I, un copil-fenomen de 10 doar ani, provenit dintr-un mediu defavorizat, pe care l-a depasit cu brio, aratand potential enorm si o sclipire ce eclipseaza pietrele pretioase, caci el este o adevarata nestemata, pe cale sa devina o stea. Ei au castigat din partea asociatiei o bine-meritata bursă, pentru a-si perfectiona in continuare talentul cu profesori gata sa ii ajute sa avanseze si sa-i determine in a cauta sa duca talentul la potentialul sau maxim, caci talent, dorinta si determinare micutii deja poseda.
 2. Cel mai mult ne-a impresiona echipa #Best #Friends, ceea ce au luat #PremiulSpecial si o bursa de 800 Lei. Ne-a facut sa realizam faptul ca ar trebui sa ne bucuram de fiecare moment din viata si de asemenea, sa apreciem micile momente, alaturi de cei din jurul nostru.Ei au fost îndrumați de domnul coordonator  Vlad George de la HOSPICE.
  3. Doi copii – proveniti din sistemul de stat – DGASPC Brasov – HARMAN au participat si la prima editie Calatoria Talentelor si-au facut din nou curaj a a-si arata talentul lor in desen, au castigat o bursa, a-si achizitiona rechizite pentru desen.
   4. Copiii din #Echipa #Energy proveniti din sistemul DGASPC Brasov – CODLEA, castigatorii din prima editie Calatoria Talentelor au povestit cat de important este ca cineva sa creadă in visele lor și bineinteles au povestit puțin despre experienta traita prin acest eveniment. Ei au castigat Premiul II – constand intr-o bursa pe o perioada de 3 luni ce va fi achitata din banii evenimentului.
5. Valeriu Sebastian în vârstă de 10 ani, fratele Mariei care si ea s-a prezentat cu un moment la pian, unde impreuna au urmat cursuri de pian la Palatul Copiilor. Sebastian, cântă de la vârsta de 8 ani. Ne-a impresionat la preselecții prin modul de interpretare și prin pasiunea cu care atinge clapele. Ei au primit o bursa pentru a-si putea perfectiona talentul artistic prin colegul nostru Visinel Balan reprezentat al Asociatiei Vocea Copiilor Abandonati , pe o perioada 6 luni.
    Bineinteles, nu ne-am oprit aici, am premiat pe toti participantii si partenerii acestui eveniment cu flori si Diplome de Mulțumire pentru sprijinul acordat, ce a fost esential, fiind un sprijin nevazut, dar vital pentru buna organizare a evenimentului si nu numai.
Felicitări tuturor participațiilor, voluntarilor, celor care au facut posibil evenimentul “Călătoria Talentelor”, marca AZPV printr-o conventie de colaborare cu Brasov DGASPC Brasov, Centrul Cultural Reduta, Peter Dance Academy Brasov si nu in ultimul rând prezentator prieten, Onelia Pescaru si tuturor colaboratorilor. Detalii despre eveniment

Fii si tu unul dintre sustinatori tinerelor talente in calatoria talentelor prin 

 

[vc_column_inner width=”1/1″][spacing desktop_height=”20px” mobile_height=”35px” smobile_height=”35px”][buttons text=”Donează” size=”big” full_width=”yes” icon_type=”extraicon” icon_font_size=”30 px” icon_position=”icon-left” icon_right_padding=”35 px” link_url=”https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Calatoria-Talentelor” font_weight=”600″ font_size=”20 px” icon_extraicon=”donation-icon-health”][/vc_column_inner]

X
Sari la conținut