Blog
Raport de activitate 2021

Raport de activitate 2021

Ne place ceea ce facem și o arătăm prin pasiunea și entuziasmul care ne caracterizează. Tratăm cu responsabilitate orice aspect al acțiunilor noastre sociale spre o comunitate mai bună și puternică. Răspundem cu promptitudine și transparenţa privind activitățiile noastre desfășurate în anul 2021, printr-un raport anual de activitate.

1. SERVICIUL DE ASISTENȚĂ COMUNITARĂ ’’DYNAMIS
Pe 17 decembrie 2020, prin decizia Consiliului Director al Asociației Zâmbește pentru Viitor se hotărăște înființarea Serviciul de Asistenta Comunitară “DYNAMIS”, a cărei activitate începe în ianuarie 2021. Serviciul a funcționat cu licența provizorie până în Noiembrie 2021, când AJPIS Brașov, printr-un control de specialitate, a recomandat Serviciul de Asistenta Comunitara “DYNAMIS” către Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru licențierea de 5 ani. Serviciul de Asistență Comunitară ’’DYNAMIS’’ funcționează conform legislației în vigoare.

Ce am făcut și ce facem mai exact prin Serviciul Social “DYNAMIS” ?
Dynamis este dăruirea și muncă în echipă pentru a rezolvă o parte din problemele dificile ale comunități și să oferim celor aflați în situaţii de dificultate sprijinul de specialitate pe o perioadă determinată de timp. Ne-am axat pe prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială, promovarea integrării socio-profesionale şi creşterii calităţii vieţii persoanelor beneficiare Serviciului nostru. Aceștia au luat parte la activități de consiliere psiho-socială, unii beneficiari ai Serviciului am facilitat și asistență medicală de specialitate (operații chirurgicale, analize medicale ș.m.d. ). informare, consiliere şi suport juridic, suport emoţional, integrare/reintegrare sociala, reintegrare şcolară, orientare vocațională, activităţi în comunitate (vizionare de spectacole, vizite la diverse instituţii pentru obținerea documentelor necesare, serate dansante, meditații școlare – prevenirea abandonului școlar, participare la acţiuni mediatice, facilitare cazare temporara, curs integral pentru școala auto – pentru obținerea permisului de conducere, etc. ). Anul 2021 am am sprijinit un număr 20 de beneficiari direcți și indirecți, prin serviciile oferite de noi.

De ce am ales denumirea serviciului social ,,DYNAMIS” ?

„ Se spune că cei Dynamis sunt războinici în a gândi – oameni care acționează și cu un scop cu abilități foarte dezvoltate și experiență, în lupta pentru cauzele pentru care luptă.
Suntem dedicați să facem un loc în lumea noastră / în comunitatea brașoveană ceva mai bun ca ieri, ca astăzi sau pentru ziua de mâine, doar să ne atingem misiunea de a aduce soluții inovatoare la provocările vremurilor noastre pentru oamenii care apelează la noi.”
Mai multe informatii: SERVICIUL SOCIAL „DYNAMIS” – Asociația Zâmbește Pentru Viitor (zambestepentruviitor.org)

2. Linia TELEFONICĂ
De ce am ales acest lucru?

Linia telefonică este o linie specială unde preluăm apelurile voastre și în funcție de nevoile fiecăruia în care am fost apelați, le-am direcționat către echipa noastră sau colaboratorii noștri.
Vremurile pe care le trăim ne pun pe toți în fața unor situații greu de gestionat, din toate punctele de vedere. Cu atât mai dificilă este situația pentru familiile deja vulnerabile. Pe toți acești oameni care au vulnerabilitate maximă față de probleme lor personale, ne dorim să îi ajutăm să își păstreze echilibrul emoțional și să îi sprijinim psihologic sau cu alte resurse de care dispunem, astfel încât să traverseze cu bine perioada prin care trec. Prin urmare am hotarat sa infiintam o linie telefonica de suport in care acestia pot apela gratuit, cu incredere la servicii de specialitate la distanta:
Din totalul de 300 apeluri primite: 250 au fost apeluri preluate; 100 au fost apeluri scurte de informare, 50 au fost apeluri de suport și sprijin, 50 apeluri nu au fost preluate din cauză angajării într-o altă convorbire telefonică.

– Suport psihologic, alături de psihologul nostru în parteneriat cu un cabinet PSIHOTERAPEUT din Brașov.
– Suport juridic și servicii de consultanță juridică prin parteneriat cu un cabinet avocat – privat din Brașov,
– Suport Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice,
– Suport Prevenirea domeniul prevenirea /victimelor a traficului de persoane,
– Suport cu sfaturi practice, și conectare cu alte resurse disponibile, prin rețeaua noastră de voluntari, colaboratori și angajați ai organizației noastre.
Mai multe informații: LINIE TELEFONICĂ – Asociația Zâmbește Pentru Viitor (zambestepentruviitor.org)

3. PROIECTUL “CĂLĂTORIA TALENTELOR” EDIȚIA A IV-A

Peste 85 de copii înscriși au participat la evenimentul cultural “Călătoria Talentelor”, ediția a IV-a.. Din Brașov care au fost doar 45 copii proveniti din toate centrele de plasament brasovene, restul fiind provenind din alte case de copii din țară. Cei mai talentați, au ajuns in finala cea mare.
Concurenții, alături de profesorii în domeniul muzicii și al dansului s-au pregătit intens pana la data desfasurarii evenimentului. Preselecțiile au avut loc in data de 30 și 31 august 2021 la Centrul Cultural Reduta Brasov. Fiecare concurent înscris în competiție au beneficiat de cazare, masă, au vizitat zona istorică, au participat la workshop-uri de dezvoltare personală și au învățat depre autostimă și încredere în sine. Despre motivație. Și despre faptul că, la temelia succesului, stă un vis în care crezi și pentru care muncești. 43 de copii din centre de plasament din toată țara, finaliștii competiției, mulți dintre ei cu dizabilități. Fiecare participant a primit o diplomă de participare și diplome pentru primele trei locuri + mențiune. Cei patru norocoși au beneficiat de premii în obiecte puse la dispoziție de organizatori și partenerii lor, achiziționat din bugetului evenimentului. Anul acesta evenimentul s-a bucurat de o finanțare considerabilă din partea Primăriei Municipiului Brasov.
1. Contribuţia beneficiarului (proprie) 6784 lei adică 11,77 %
2. Alte surse de finanţare (se vor nominaliza) vânzări bilete intrare 3840 lei adică 6,66 %
3. Finanţare nerambursabilă Primăria Municipiului Braşov – 46.978,13 lei adică 81,55 %
SUMA TOTALĂ = 57602,13 LEI adică 100 %.
Mai multe informații despre proiect: www.calatoriatalentelor.org sau pe facebook Călătoria Talentelor | Facebook

4. DIVERSE

1. Parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială Protecția Copilului Brașov – DGASPC BV pentru două centre de plasament, unde ajutăm 15 adolescenți pe partea desprinderii lor de viață independentă alături de Partenerii noștri.
2. Pe 15 noiembrie 2021 echipa AZPV a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții Autoritatii Naționale pentru Protecția copilului, unde au fost abordate subiecte pe diferite probleme ale copiilor din sistemul de protecție. Am primit deschidere, din partea Doamnei director in soluționarea problemelor identificate.
3. Un grup de 15 copiii dintr-o casa de copii, au beneficiat de o săptămâna la mare, în perioada 22 – 29 August 2021 în Stațiunea Costinești, având asigurata hrana, cazarea și distracția alături de membri echipei Azpv. Acest lucru s-a realizat datorită sponsorilor noștri. Valoarea proiectului 17.500 lei
4. 1500 de #Pachete de Crăciun pentru cei nevoiași din medii defavorizate din afara Brașovului, #50 de pachete pentru copiii cu dizabilități dintr-un centrul de plasament din Sibiu și #15 pachete pentru beneficiarii Serviciul social Dynamis – în parteneriat cu Asociația Vocea copiilor Abandonați,
5. Suport logistic și birocratic în procesul de înființarea Filialei Brașov a Consiliul Tinerilor Instituționalizați cu scopul de a le reprezenta interesele tinerilor și copiilor lor aflați în “#grija” statului.
6. La radio România Actualități cu Serviciul de Noapte, a fost difuzată Gala Vocea Copiilor, unde președintele Rupi Gabor a fost premiat pentru munca depusă în beneficiul tinerilor și copiilor din sistemul de protecție. Acesta a fost nominalizat în urma votului online exercitat de către membrii comunității și a membrilor Consiliului Director Vocea Copiilor Abandonați. Președinte asociației noastre, Rupi Gabor este parte din cei 10 premiați și votați pentru această Gală.

Asociația Zâmbește pentru Viitor nu se oprește aici. În anul 2022 vrem să cream, împreună cu partenerii, colaboratori, voluntari, etc, o lume mai buna, pentru ca, așa cum spunea John Lennon, „Un vis pe care-l visezi singur, e doar un vis. Un vis pe care-l visezi împreună cu ceilalți, e realitate’’. Știm că împreună aducem zâmbete în suflete celor de lângă noi. Mulțumim celor implicați (5 angajați și 17 voluntari, parteneri, sponsori, Mass Media și dvs. oamenilor din comunitatea brașoveană), pentru efortul incontestabil pe care l-ați depus în anul ce a trecut și vă așteptăm în 2022 să ne menținem misiunea nobilă cât mai vie.

Vă mulțumim! 

Ne găsiți și pe rețele de socializare

X
Sari la conținut