Lansare Asociația Zâmbește Pentru Viitor

     Asociația ,,Zâmbește pentru Viitor” Brașov, a avut onoarea lansării oficiale a organizației în data de 14 Mai 2015 la Brașov. Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă susținută de membrii fondatori care provin din rândul orfanilor precum și a invitaților noștri, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC-BV).

Astfel, am putut împărtăși tuturor ocazia de a spune poveștile noastre de viață, cum ne-am depășit condiția de copii abandonați și crescuți în centrele de plasament sau orfelinate și cum, acum la maturitate, dorim să oferim sprijin tinerilor aflați în situații de risc. Asociația ,,Zâmbește pentru Viitor” s-a înființat la inițiativa unor buni prieteni și foști colegi de cămin și de suferință. Cu toții am trecut prin clipe grele de-a lungul timpului, uneori fără sprijin moral sau material, dar cel mai important a fost că ne-am avut unii pe alții. Acum am ajuns la concluzia că și noi putem face lucruri pentru a schimba ceva în sistem și în societate.
”Asociația ,,Zâmbește pentru Viitor ” Brașov cu Codul de Înregistrare Fiscală 34351367, are ca scop principal identificarea copiilor și tinerilor cu probleme materiale deosebite și sprijinirea lor pentru integrarea socială. Scopul Asociaţiei ”Zâmbeşte pentru Viitor” este de a sprijini tinerii atunci când au nevoie, mai ales când părăsesc sistemul de ocrotire socială oferit de stat până la vârsta de 18 ani, cu un acoperiş deasupra capului, pe anumite perioade de timp, astfel încât să nu cunoască experienţa de a trăi pe străzi, foamea, frigul și orice alte lipsuri. În principal, ajutorul nostru este orientat către auto-gospodărire în viaţa de zi cu zi şi comportament în societate, prin programele educative şi de informare. Dar încercăm să-i sprijinim şi pentru a-şi finaliza studiile, a-i consilia și sustine pentru a urma o scoală profesionială sau un curs de calificare pentru obţinerea unui loc de muncă.
Este un fapt deja cunoscut că majoritatea tinerilor nu au o ţintă în viaţă atunci când sunt nevoiţi să părăsească centrele de plasament şi pot deveni cu uşurinţă, victimele infractorilor: (trafic de persoane, droguri, alcool) precum şi autorii unor fapte penale sau antisociale, de cele mai multe ori din cauza lipsei unui statut social care să le ofere siguranţa zilei de mâine. Noi toți putem face ceva pentru a schimba o parte din disfuncționalitățile sistemului şi ale societății!

      “Aşa s-a născut ideea înfiinţării Asociaţiei ”ZÂMBEŞTE PENTRU VIITOR”, care militează pentru identificarea tuturor copiilor orfani şi tinerilor dezinstituționalizați cu probleme sociale deosebite şi sprijinirea lor în scopul integrării sociale”.

X
Sari la conținut