Mass-Media
Împreună cu Andreas Novacovici, despre “Călătoria Talentelor”  ediția a 3-A

Împreună cu Andreas Novacovici, despre “Călătoria Talentelor” ediția a 3-A

“Avea 5 ani Andreas Novacovici când a primit, într-o sală de tribunal, vestea că nu va mai avea familia dorită, că nu mai pleacă în Danemarca și că se întoarce la “Orfelinat 4”, la Lugoj. Pierduse trenul adopției internaționale, iar în România nu-l voia nimeni. A fost îngrozitor. În orfelinatul în care a cunoscut abuzul sub toate formele lui, auzea că “străinii” îl vor doar pentru organe… Apoi i s-a spus că familia daneză a murit. Să nu-i mai aștepte. Să nu mai spere. Ca omagiu, s-a hotărât să poarte numele acestei familii: Elgard. Astăzi e absolvent de master în Asistență Socială, se pregătește de doctorat și este președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați din România.
Poate că așa a fost să se întâmple, ca suferința să-i fie combustibil și lupta cu ea, misiune.
Se dedică total copiilor instituționalizați din România și promovează pe toate căile adopția lor, pentru că niciodată casa de copii nu e acasă.
Alături de Andreas, Rupy Gabor, orfanul crescut la Brașov, mai puțin norocos ca frații lui adoptați prin lume, transformă “Călătoria talentelor”- acum la a 3 a ediție- într-o competiție-sărbătoare pentru copii instituționalizați din toată țara. Este o șansă pentru acești copii să-și urmeze visele și talentul. Să prindă curaj și încredere. Lumea lor s-a schimbat și s-a schimbat în bine. Nu mai e ca acum 20 de ani când Andreas și-a pierdut pentru a doua oară familia. Dar mai e mult până departe.”
Andreas Elgard Novacovici la Mix Actual.
Emisiunea aici:

 

ro Romanian
X
X
Sari la conținut