myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Peste 40 de orfani, duşi prima oară la cinema 3D

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O acţiunea frumoasă a echipei Asociaţiei Zâmbeşte pentru Viitor (organizaţie neguvernamentală înfiinţată de orfani şi care vine în sprijinul tinerilor din mediile defavorizate), a fost desfăşurată luni, când a oferit un dar de neuitat unui grup de 41 de copii orfani aflaţi în acest moment în grija statului.

Minorii au fost scoşi pentru câteva ore, cu acordul conducerii, din Centrul de Plasament Brădet şi din Centrele de tip familial „Chip” şi „Dale” din Săcele, pentru a-i duce la film. Emoţiile au fost mari pentru mulţi dintre aceşti copii, care nu intraseră vreodată într-un cinematograf. Unii dintre micuţi au experimentat la Cinema One din Complexul Coresi Braşov nu doar vizionarea unui film în 3D (au urmărit producţia „Crăiasa Zăpezii”), ci şi mâncatul banalului popcorn din cutiile de carton, ca mai toţi cinefilii.

„Înainte de a se întoarce în centrele care le este cămin de ani buni, toţi cei 41 de copii care ne-au însoţit la film au primit şi alte daruri de la Moş Crăciun, alături de ceilalţi 40 de colegi din Centru de Plasament Brădet. Intenţionăm să ne întoarcem în aceste instituţii care adăpostesc copiii abandonaţi de familiile lor naturale, pentru a le face noi bucurii, cel puţin cu ocazia frumoaselor sărbători de sfârşit de ani. De ce ne-am mobilizat pentru această acţiune? Anul trecut, de Crăciun, zâmbetul, curiozitatea şi fericirea copiilor ne-a emoţionat atât de tare atunci când au primit mici cadouri, încât ne-au lăsat fără cuvinte. Este o bucurie şi pentru noi să aducem un cât de mic zâmbet pe chipul trist al acestor micuţi. Cel puţi, aşa le reamintim tuturor că Moşu' chiar există pentru toţi!”, a declarat preşedintele As.ZPV, Rupi Gabor.

Dar, pentru că nici o acţiune umanitară nu se poate face fără sprijinul comunităţii, tinerii Asociaţiei au început să strângă de la cetăţeni haine pentru copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 5 ani), precum şi alte lucruri necesare îngrijirii zilnice a acestora, precum absorbante, şerveţele umede, lapte praf, încălţăminte, articole igienico-sanitare, dar şi jucării. 

„Toate acestea le vom dărui la centrul maternal «Mama şi copilul». Rugămintea noastră este doar ca obiectele donate să fie în bună stare, chiar noi în cazul articolelor pentru igienă”, a mai spus rrepezentantul ONG.

 Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Restaurant LA MAV

Meteo

 

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Curatenie La Maximum

Curs BNR

Joi, 24 Dec 2015
Euro   Euro   EUR   4.5297   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1331   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   6.1578   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1918   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2100   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   2.9811   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3160   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   143.4400   Scădere

Citește ziarul

Curatenie La Maximum

În acest an aþi alocat mai mulþi bani Crãciunului decât anul trecut?

Cele mai citite

Radio TexFm


                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter