În cadrul conferinței de presă din data de 9 august, a.c., Asociația „Zâmbește pentru Viitor” a adus în atenția comunității brașovene proiectul „TINERI ÎMPREUNĂ”, proiect dedicat încurajării exprimării tinerilor, prin activități sportiv – educative ca un instrument de promovare a cetățeniei active și includerii sociale.
Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov și are ca scop principal identificarea copiilor proveniți din centrele de plasament și sprijinirea lor pentru integrarea în societate.
La conferință au luat cuvântul #Timar #Rozalia – formator specialist,
#Mihai #Priboi – directorul adjunct DGASPC Brasov,
#Grancea #Alexandra – Director General Televiziunea Televiziunea GRUP IUBIM Brașovul TV IBv-Channel și Rupy Gabor – Președintele Asociației Zâmbește pentru Viitor.
Domnul Rupi GABOR a detaliat aspectele ce țin de desfășurarea și derularea activităților cuprinse în proiect, scopul principal fiind acela de a apăra și promova drepturile copiilor, tinerilor instituționalizați / post – instituționalizați , din sistemul de protecție specială, pentru creșterea participării active a acestora la viața comunităților în care activează.
Ideea acestui proiect s-a născut din rândul întâlnirilor cu tinerii care sunt în prezent în cadrul unei Universități cu profil social, tineri care activează în diverse domenii sociale, din dorința lor să cunoască, să se dezvolte și să se implice în comunitate, să identifice nevoia lor de a învăța mecanisme și de a găsi metode pentru a-i sprijini pe cei din jur.
În proiect au fost înscriși 51 de tineri care fac parte din sistemul de protecție socială din toată țara, din care doar 35 de tineri, dornici de a învăța, au devenit beneficiari, fiind selectați în acest proiect. Proiectul se va desfășura în data de 11-14 AUGUST 2022 la Zărnești.
Aceștia vor învăța tehnici privind autoreprezentarea în relația cu instituțiile statului, vor participa la workshop-uri creative pentru dezvoltarea lor personală, module care sunt de folos pentru tinerii beneficiari sau foști beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, privind managementul serviciilor sociale, managementul organizațional a unei asociații / fundații, managemenetul în comunicare, managementul în fundrasing, reprezentarea și autoreprezentarea în relația cu instituțiile statului, (DGASPC, ANDPCA, PRIMĂRIE, CONSILIUL JUDEȚEAN, AJPIS, MMJS, etc.).
Modulele de încurajare a exprimării tinerilor vor fi realizate prin intermediul activităților sportive ca instrument de promovare a cetăţeniei active şi includerii sociale a tinerilor (Hiking și orientare turistică).
#Alina #ANGHILINA,
#Vasile #RORUMBARU și
#Rozalia #TIMAR sunt formatorii specialiști ce vor realiza activitățile cuprinse în modulele proiectului.
Este de precizat că acestui demers al proiectului s-au alăturat colaboratori precum @Institutul National pentru Drepturile Omului – @IRDO Filiala Brașov – Consiliul Tinerilor Instituționalizați & Consiliul Tinerilor Instituționalizați București, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – (ANPDC) – București, Asociatia Vocea Copiilor Abandonati – București, @Centrul Pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale – CDSS, precum și alți parteneri, agenți economici, ce susțin buna desfășurare a proiectului.