Raport activitātilor in anul 2017
[:ro]
RAPORT SERVICII ACORDATE de Centrul De ZI “Zâmbește Pentru Viitor” în perioada anului 2017…
RAPORT SERVICII ACORDATE de Centrul De Zi “Zâmbește Pentru Viitor” în perioada anului 2017:
Am reusit sa oferim tineriilor peste 18 ani, care provin dintr-un mediu defavorizat și care au parasit centrele de plasament din Sistemul de Protecție Generala de Asistenta Sociala Protectia Copilului –DGASPC si familiilor defavorizate din comunitatea brasoveana care au fost:
– 5 familii defavorizate avand un nr. total de 11 copiii cu varste cuprinse intre 3 luni – 17 ani;
– 14 tinerii cu contract de prestari servicii sociale la Centrul de Zi ,, Zambeste pentru Viitor – dar si tinerii care au beneficiat in Regim de Urgenta de sprijinul nostru cu urmatoarele:
Alimente, lemne, electrocasnice, sprijin spre o viața independenta – autogospodarire, consiliere, dezvoltare personala, sprijin pentru inserția tinerilor in societate, o mai buna relație de comunicare cu familia naturala, legătura cu membri din familia naturala, tratamente medicale si analize, suport emoțional, jucării, plata unei chirii/cazare, orientarea spre activități sportive, căutarea unui loc de munca, consiliere juridica, monitorizarea tinerilor si indentificare cursuri de formare, sau alte ajutoare materiale în condițiile legii.
Raport a Proiectulului ,,Orientarea profesională și dezvoltarea personală a adolescenților” Acest proiect este in desfășurare la al-II-lea an consecutiv, în parteneriat cu DGASPC Brașov.
In primul an, l-am desfasurat in Centrul de Plasament ”Aurora” din Codlea. Ca drept urmare si in anul 2017 am continuat proiectul asociatiei impreuna cu DGASPC Brașov, dar de data aceasta cu 36 copii / adolescenti proveniti din Centrul de Plasament ,, Azur” Victoria – Brasov
1. Ce problemă a încercat proiectul să rezolve?
Să-i ajute pe adolescenti orfani să-și găsească vocația, să se înscrie sau să se transfere spre ce domeniu vor ei să studieze, să exceleze la învățătură ca să poată reuși în domeniul care îl vor alege. Deasemenea am lucrat și lucram la latura umană, oferind consiliere de grup, cursuri, jocuri de dezvoltare personală, puterea exemplului, suport emoțional, pentru a-i motiva să reușească în viață
2. Ce soluție am dezvoltat prin acest proiect?
1. Conștientizarea importanței unei profesii dorite/care aduce satisfacție
2. Identificarea abilităților specifice diferitelor profesii
3. Creșterea încrederii în sine
4. Dezvoltarea abilităților personale
5. Dezvoltarea capacității de planificare a carierei
a) Cateva exemple din activitatiile desfasurate in proiectul nostru a reusi sa atingem obiectivele:
b) Impreuna cu baietii din Centrul de Plasament ,, Azur” Victoria primul pas ne-am cunoscut, ne-am imprietenit si am inceput sa ne cunoastem mult mai bine. Imendiat impreuna am ales fiecare activitate:
In primul pas, am invatat ce inseamna sa faci cumparaturile si sa fim pregatiti cu o lista cu ce-a ce avem nevoie, am fost la cumparaturi si imendiat ne-am apucat sa invatam sa gatim.
– c) In una din activitatii am avut plăcerea să ne adunăm ca să analizăm în profunzime propriul EU, adică „Cine sunt eu?”, de unde vin, unde mă aflu și încotro mă îndrept. Am povestit și înșirat pe hârtie gânduri despre noi, ce credem despre propria persoană și viața noastră, ce așteptări avem de la noi înșine, inclusiv în relație cu ceilalți, despre planuri de viitor…
– d) In alta zi am invatat Drepturile Fundamentale ale Omului si impreuna am descoperit ce este Piramida „Urii”….
3. Cum măsurați impactul muncii dumneavoastră?
Impactul îl măsurăm în primul rând nevoia de sprijin si ca mereu este nevoie de-a se lucra pe ceva in plus.
Sunt lucruri care poate pentru unii par banalități dar pentru noi,ca și organizație, ca și echipă, care am trecut prin aceste lucruri, dar și pentru adolescentii reprezintă un progres,mai ales acceptand participarea lor, in activitatile noastre si progresul lor pe zi ce trece.
Raport a Proiectului denumit „Călătoria Talentelor” in parteneriat cu DGASPC BRASOV
Avand ca scop, identificarea copiilor, adolescentiilor si tineriilor talentați la muzică și dans și sa le susținem talentele printr-o bursa lunară, prin aceasta oferindu-le șansa să lucreze și să își perfecționeze talentul cu profesioniști dornici să-i ajute.
Numărul participanților înscriși în competiție au fost peste 30 de concurenți, dar din DGASPC Brasov au fost doar 17 copii proveniti din toate centrele de plasament brasovene.
Cei mai talentați, au ajuns in finala cea mare.
Concurentii, alaturi de profesorii in domeniul muzicii si al dansului au inceput sa se pregateasca intens pana la data evenimentului.
Fiecare concurent înscris în competiție a primit o diploma de participare și diplome pentru primele trei locuri. Cu toate acestea, doar primii doi câștigătorii au beneficiat de bursele puse la dispoziție de organizatori și partenerii lor, bursele constând în cursuri de canto și de dans, cursuri susținute de profesioniști în domeniile amintite.
Micutii de la Centrul de Plasament din Codlea, Trupa Energy au luat locul 1, iar la muzica, Alex, a primit locul I la categoria muzica, un tanar de 17 ani din Centrul de plasament “Azur” din Victoria. Iar Locul 3 din partea asociatiei a primit suma de 200 de lei pentru a-si cumpara instrumentele care le necesita la desen.
Detalii:
https://www.facebook.com/events/291436041351127/?active_tab=discussion
Rechizite Scolare pentru 100 de Copiii
„Un vis pe care-l visezi singur, e doar un vis. Un vis pe care-l visezi impreuna cu ceilalti, e realitate.”
Oriunde, lumea vorbește că fără şcoală nu poți să ajungi un om mare… Aşa si este!
Credem ca orice schimbare pe termen lung trebuie sa tina cont de educatie. Pentru a sustine procesul educativ, azi 12 septembrie am distribuit rechizite, pentru un numar de 100 de copiii din Garcini.
Multumim inca o data tuturor persoanelor din comunitate care s-au implicat si au venit cu initiativa sunt: ACCES – Asociatia Comunitara Centrul Educational Sofia, voluntarilor si Asociatiei Comunitatii din Garcini. In mod special, dorim sa multumim colaboratoriilor Asociatiei ,,Zambeste pentru Viitor”, care prin ei am reusit sa donam cea mai mare parte din rechizitele ce au ajuns pe bancile copiilor.
Campania „Vreau sa fiu un OM mare” s-a incheiat. Nu inainte, de a ne invata un lucru important: impreuna, putem face fata oricarei provocari. Impreuna, putem crea o lume mai buna, pentru ca, asa cum spunea John Lennon, „Un vis pe care-l visezi singur, e doar un vis. Un vis pe care-l visezi impreuna cu ceilalti, e realitate.”
12 septembrie 2017 / photo & detalii: Campanie „Vreau să fiu un OM mare”
Activități cu Beneficiari – Cursuri de Formare a Personalului AZPV – Actiuni Caritabile – 2017
https://zambestepentruviitor.org/2017/05/10/2017/
[:]