ANPDCA
Proiectul „Primul pas spre viitor” a fost lansat astăzi pentru adolescenții brașoveni.
Noul proiect, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, va facilita accesul pe piața muncii a tinerilor aflați în situații de risc social.
Scopul proiectului este de a facilita accesul pe piața muncii a tinerilor aflați în situații de risc social din 5 colegii tehnice din Municipiul Brașov: Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, Colegiul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu“, Colegiul Tehnic de Transporturi, Colegiul Tehnic Transilvania și Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“.
Mai multe detalii: Proiectul „Primul pas spre viitor”, lansat astăzi pentru adolescenții brașoveni (brasovcity.ro)
„Prin proiectul Primul pas spre viitor, alături de echipa de implementare, o echipă de specialiști formată din psihologi, consilieri de dezvoltare personală și vocațională, vom desfășura activități de dezvoltare personală și orientare vocațională împărțite pe patru module. Am conceput un program interactiv pe mai multe teme, cum ar fi dezvoltare personală, planificare și orientare în carieră, dezvoltare abilități și deprinderi de viață independentă și comunicare interpersonală. Grupul țintă sunt beneficiari de la cinci colegii tehnice din municipiul Brașov, tinerii aflați în risc social, cu care vom desfășura activități de evaluare prin care să identificăm abilități, deprinderi și care este zona de interes la nivel de carieră, de profesie. De asemenea, vom desfășura activități la nivel de grup de consiliere și orientare vocațională, prin care ei să învețe să dezvolte strategii sănătoase, abilități sănătoase prin care să își gestioneze emoțiile, prin care să creeze relații și prin care să se adapteze la situațiile de viață și astfel să le facilităm tranziția către viața de adult”, a explicat Antonia Domokoș, președintele Asociației Academia de Bine, partener în proiect.
„Mă bucur foarte mult pentru proiectul „Primul pas spre viitor” că a fost finanțat de către Primăria Municipiului Brașov. Majoritatea proiectelor pleacă din cauza unor lipsuri în comunitate și din nevoia de a ajuta acolo unde trebuie. Având activitățile cu copiii din sistem și nu numai, am văzut că nu știu unde să se orienteze să își aleagă o carieră. Trebuie să venim cu o soluție în acest domeniu”, a precizat Rupi Gabor, președintele „Asociației Zâmbește pentru Viitor”.